• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/fullsizeoutput_1e-495x251.jpeg

Angstig paard?

Vrouw en paard 2

Angstig paard?  Gebruik je energie!

Als ruiter wil je een waardevol leider zijn voor je paard en vertrouwen bieden. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk om bewust te zijn van de energie die je uitstraalt en je intenties duidelijk te communiceren. Paarden voelen namelijk onze energie en pikken onze intenties op. Het is dus zaak om rustig en zelfverzekerd te zijn, zodat je paard zich gerustgesteld voelt.

Een handige tip om een waardevolle leider te zijn, is het gebruik van ‘heldere intentie’. Hierbij richt je je energie en aandacht op wat je wilt bereiken met je paard, zonder hem te dwingen of te forceren. Dit creëert een kalme en geruststellende energie, waardoor je paard zich veilig voelt bij jou.Als je paard angstig is en niet gerustgesteld kan worden, is het belangrijk om te focussen op het creëren van een kalme en geruststellende energie, in plaats van te proberen de angst weg te dwingen. Stel jezelf daarom de vraag welke intentie je wilt uitstralen naar je paard en richt je daarop. Jouw kalme en geruststellende energie zal een kalmerend effect hebben op je paard en jullie relatie versterken.

We nodigen je uit om onze volgende ‘Ruiter in Balans’ training bij te wonen en te ervaren hoe je nog meer uit jezelf en je paard kunt halen. Klik hier om je in te schrijven

Categorieën