• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/47ae30af-0d10-4d9d-b52c-4ca38f702276-1-960x251.jpg
  • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/uitnodigend-en-motiverend1-1024x640-960x251.jpg

Foto libelleEvelien Vanluchene

Equitherapeut – Reeds van kindsbeen af ben ik gefascineerd door de boeiende relatie tussen mens en paard. Na mijn onderwijsopleiding (Bachelor in het onderwijs en BaNaBa in het buitengewoon onderwijs) wou ik me hierin verdiepen. Dit was mijn motivatie om equitherapie te studeren aan de post-hogeschool Hippocampus (Nederland). In 2004 ging ik als eerste equitherapeut in België aan de slag.

Doorheen de vele ervaringen zag ik de fascinerende band tussen mens en paard steeds duidelijker, ruimer en boeiender worden. Begeleiden van mensen in hun zoektocht naar hun sterke “ik” werd mijn professioneel pad.

Oplossingsgericht psychotherapeut – ik bekwaamde me verder in het professioneel begeleiden van mensen en hun veranderingsprocessen in mijn opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut.

Hippisch instructeur – op vlak van rijkunst heb ik jarenlange ervaring met eigen paarden en verbreedde ik mijn blik via talrijke bijscholingen en vormingen (psychologie van het paard). Ik behaalde tevens de erkenning initiator paardrijden jeugdsportbegeleider (BLOSO) en ben instructeur Centered Riding I


Charlotte Van Lent

Ik ben Charlotte Van Lent en vanaf september ’22 versterk ik het Equidream team als instructeur.

Ik sta te popelen om jou mee op reis te nemen naar de wonderlijke wereld van het paard en de rijkunst. Ga je mee?

Vanuit mijn opleiding als Equine Assisted Coach, een flinke dosis hippische ervaring en de principes van Centered Riding bied ik jou een ervaringsgericht leertraject waarbinnen jij, samen je paard, volop zal genieten en jezelf zal ontplooien tot echte horseman of horsewoman. Want dat is waar ik het voor doe: jouw unieke taal en die van het paard samen laten schitteren. Mijn visie? Progressie is belangrijker dan perfectie. Kennis en techniek zijn natuurlijk van groot belang, maar iedereen kan het leren!
Mijn missie? Vanuit balans, harmonie en bewustzijn het beste uit jou en je paard naar boven halen. Ook ik ben instructeur Centered Riding I

Zie jij jezelf in ons team?

mirror

Vrijwilliger worden

Wil je graag tussen de paarden zijn, hen verzorgen en meeleven op hun ritme? Wil je tegelijkertijd meehelpen om het zorgaanbod van Equidream toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren in moeilijkheden? Dan ben jij de geknipte persoon om als vrijwilliger bij vzw Equicura te helpen. Vrijwilligers kunnen zich engageren voor het sportief trainen en de algemene verzorging van de paarden.

Stage lopen

Stagiairs uit de hippische richtingen kunnen zich aanbieden voor het sportief trainen en verzorgen van de paarden. Stagiairs uit de gezondheids- en pedagogische sector of het therapeutische werkveld met paarden kunnen zich aanbieden voor het mee uitwerken van pedagogische en psycho-sociale projecten. Wij raden studenten die stage willen lopen aan om ook naar de opendeurdagen te komen.

Equitherapeuten

Binnen het Centrum voor Equitherapie is het mogelijk te werken op zelfstandige basis.
Gediplomeerde personen in de pedagogische, medische of paramedische richtingen en met aantoonbare kennis van therapeutisch werken met paarden kunnen solliciteren door een brief met cv te mailen naar equidream.be@gmail.com

Equicoaches

Equidream werkt samen met (equi)coaches voor het aanbod naar teams en bedrijven. Denkt u dat wij via samenwerking beiden ons aanbod kunnen verbreden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Markies

Markiemarkiess staat mee aan de wieg van Equidream. Hij is reeds jarenlang een gevestigde waarde binnen het therapiecentrum. Reeds veel mensen hielp hij verder in het ontdekken en vinden van hun “droom”. Hij zag in 1997 het levenslicht.

Eerst werd hij sportief opgeleid in dressuur en in zijn 7de levensjaar startte hij zijn nieuwe roeping als therapiepaard.

Markies geniet inmiddels van zijn welverdiend pensioen op het centrum.

Door zijn aansprekend en uitnodigend karakter, is hij nog steeds van groot belang op het centrum.  

Tygo

TygoTygo is frisse ruin van 1m45  geboren in 2008, hij heeft een sterke persoonlijkheid. Tygo nam zijn functie als therapiepaard reeds op als hij 4 jaar oud was.

Tygo is lief en uitnodigend, hij staat zijn mannetje binnen de kudde en laat duidelijk blijken dat hij er staat wat hem waardevol maakt in hettherapeutisch werk.

 

Zhigano

zhiganoZhigano is een bruine ruin van 1m70 groot, geboren in 2004. Hij is heel gevoelig, heeft een zachte uitstraling en karakter.

Het is een knuffelpaard die op zijn vriendelijke manier zaken losmaakt bij mensen. Ook hij is opgeleid in het orthopedagogisch voltigeren en de sportieve dressuur.

Cas

Cas

Cas is een vriendelijke, zachtaardige ruin van 1m72, geboren in 2007.

Hij is een paard dat veel vertrouwen en rust schenkt. Zowel kinderen als volwassenen zijn fan van deze hartendief.

 

Julie

Julie is is de gevoeligste dame Julie.009van de therapiepony’s, ze meet 1m39 en is geboren in 2007.  

Julie is een merrie die duidelijk aangeeft hoe ze de zaken aanvoelt en wat belangrijk is voor haar.

 

 Mona

mona

Mona is een Haflinger, ze is 1m50 groot en is geboren in 2008.

Mona is een fijngevoelige dame die een correcte samenwerking en duidelijkheid belangrijk vindt.