• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/coaching3-960x251.jpg
 • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/kind-en-pony-960x251.jpg

” Trainen met de Joker: Een Nieuwe Dimensie in paardrijden”

“Of je nu een beginner bent die net begint met paardrijden of een ervaren ruiter op het hoogste niveau, één ding blijft altijd waar: je bent en blijft een leerling, en niet in het minst leerling van je paard”

Of je nu een beginner bent die net begint met paardrijden of een ervaren ruiter op het hoogste niveau, één ding blijft altijd waar: je bent en blijft een leerling, en niet in het minst leerling van je paard. Het maakt niet uit of je jong of oud, fanatiek wedstrijd rijdt, avontuurlijk over hindernissen springt, of gewoon ontspannen door het bos galoppeert – jouw houding en zit vormen de basis van alle succes.

 

Of je nu een beginner bent die net begint met paardrijden of een ervaren ruiter op het hoogste niveau, één ding blijft altijd waar: je bent en blijft een leerling, en niet in het minst leerling van je paard. Het maakt niet uit of je jong of oud, fanatiek wedstrijd rijdt, avontuurlijk over hindernissen springt, of gewoon ontspannen door het bos galoppeert – jouw houding en zit vormen de basis van alle succes.

De zoektocht naar perfectie kan een uitdaging zijn. Problemen met je eigen zit, zoals opgetrokken hielen en onstabiele handen, of problemen met het paard, zoals een gebrek aan lengtebuiging en een moeilijke aanleuning, kunnen je vooruitgang belemmeren. Ondanks reguliere trainingen op de rug van je paard en wellicht ook lichaamstraining naast het paard, is er nu een revolutionaire manier om jezelf te trainen: Joker!

Joker, een uniek mechanisch simulatiepaard, dit biedt ruiters de mogelijkheid om alle oefeningen die je op je echt paard wil doen te ervaren. Belangrijk is echter dat Joker niet compenseert voor een onevenwichtige gewichtsverdeling of een niet-gecentreerde positie, in tegenstelling tot jouw eigen paard. Hierdoor word je gedwongen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen balans, wat soms confronterend kan zijn.

De kracht van Joker ligt in het terugbrengen van bewustzijn en gevoel, essentieel voor goed paardrijden. Door jezelf te trainen op Joker, kun je werken aan je positie, balans, spiertonus, onafhankelijke zit, biomechanica, coördinatie, timing, ademhaling, beenligging, teugelcontact, en alles wat nodig is voor harmonie tussen jou en je paard.

Het bewijs van Jokers effectiviteit is overweldigend. Instructeurs en leerlingen getuigen van versnelde leermomenten en verbeterd welzijn van paarden. Zelfs wetenschappelijk onderzoek onderstreept dat Joker de balans, timing en coördinatie van ruiters sneller ontwikkelt dan reguliere lessen te paard, waardoor paarden onnodige ongemakken en trauma’s bespaard blijven.

10 concrete voordelen van de Joker training:

 1. Je kunt je lichaamsgevoel verder ontwikkelen zonder dat je paard daar invloed op uitoefent, wat je leerproces versnelt.
 2. Je bent niet afhankelijk van het weer, omdat de training doorgaat ongeacht de weersomstandigheden.
 3. Je kunt de bewegingen gedetailleerd in kaart brengen, waardoor je leert zonder bij-bewegingen te zitten.
 4. Je kunt gericht trainen, omdat je bewegingspatroon zo gedetailleerd wordt weergegeven.
 5. De training wordt eenvoudig opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waardoor je steeds beter in staat bent om de situatie in het zadel te benaderen.
 6. Je trainer helpt je om het juiste gevoel te vinden, door je dichtbij te staan en je te helpen met hulpmiddelen en oefeningen.
 7. De oefeningen zijn leuk en motiverend, waardoor je je rijden verbeterd zonder dat je het idee hebt dat je hard aan het trainen bent.
 8. Je voelt direct verbetering in je rijden, omdat de situatie op de Joker zo dicht bij die van je paard kan worden gebracht.
 9. De kans op rugklachten wordt kleiner, omdat je de juiste spieren traint en ontspant.
 10. Je traint je core-stability zonder dat je het merkt, omdat je ongemerkt spieroefeningen doet en sterker en gebalanceerder wordt.

Leerlingen, zoals Hanne, delen hun ervaringen over het verminderen van rugpijn en het verbeteren van hun balans. Filmpjes tonen duidelijke vooruitgang na slechts één training op Joker. In combinatie met andere technieken, zoals Franklin-ballen, bereiken ruiters nieuwe hoogten in bewustwording en paardrijden.

Joker biedt niet alleen ruiters de kans om hun eigen obstakels te overwinnen, maar draagt ook bij aan het welzijn van hun paarden. Met Joker wordt paardrijden niet alleen een fysieke activiteit, maar een reis naar harmonie en perfectie tussen ruiter en paard. Ben jij er klaar voor om het verschil te ervaren?

Word de ruiter die je altijd al hebt willen zijn! Neem contact op om je in te schrijven voor een sessie op Joker en zet de eerste stap naar een harmonieuze connectie met je paard!”

Categorieën