• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/fullsizeoutput_1e-495x251.jpeg

Wanneer kan ik goed paardrijden?

Zhigano en HanneWanneer kan ik goed paardrijden?

Ben jij ook wel eens benieuwd wanneer je nu eindelijk goed kunt paardrijden? Misschien vraag je je af hoe lang het duurt voordat je bepaalde oefeningen onder de knie hebt. Maar laten we eerlijk zijn: dat is voor iedereen anders. Leren paardrijden is geen kwestie van een lijstje afvinken met oefeningen die je moet leren, maar vooral een kwestie van bewustwording en het leren kennen van je eigen lichaam.

Bij Ruiter in Balans geloven we dat paardrijden vooral gaat over ‘hoe’ we het doen, niet over ‘wat’ we moeten doen. Het gaat om het leren kennen van ons lichaam, ons bewust te worden van hoe we ons lichaam gebruiken en hoe ons paard zijn lichaam gebruikt, en vervolgens deze twee op elkaar af te stemmen. Dit vraagt tijd en oefening, en iedereen heeft zijn eigen tempo en ritme. Er is dus geen snelkoppeling naar perfect paardrijden.

Gelukkig is het leerproces juist iets om van te genieten. Het is een reis waarin je steeds dichter naar elkaar toegroeit, in harmonie beweegt en steeds meer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen. Tijdens deze reis ontwikkel je ook meer lichaamsbewustzijn, wat niet alleen van toepassing is tijdens het paardrijden, maar in het dagelijks leven als geheel. Wanneer je leert je lichaam correct te gebruiken, word je niet alleen een betere ruiter, maar krijg je ook meer kracht en flexibiliteit. Kortom, beter leren paardrijden is een prachtige ontwikkeling die je verder brengt dan alleen de paardensport.

Bij Ruiter in Balans helpen we je graag bij deze reis naar een beter bewustzijn van jezelf en je paard. Onze Ruiter-in-Balans dagen zijn ontworpen om harmonieus samen te bewegen en ons te richten op het vinden van de juiste balans. Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen om het beste uit jezelf en je paard te halen? Neem dan snel een kijkje op onze website en neem contact met ons op. We kijken er naar uit om je te helpen op weg naar een nog betere ruiter versie van jezelf! 

Klik hier om je in te schrijven voor de Ruiter in Balans dag.

 

Categorieën