• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/DSC_2621-1024x680-960x251.jpg
  • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/Eloise-en-Mona-2-959x251.jpg
  • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/tuur-ligt-markies-long-960x251.jpg

Equitherapie

Equitherapie is in essentie iemand naar zijn persoonlijk doel brengen met het paard als co-therapeut. Equitherapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Equitherapie is gebaseerd op een natuurlijk mechanisme – Door hun enorme fijngevoeligheid als sociaal dier pikken paarden feilloos de sociale en emotionele toestand van anderen rondom hen op. Die toestand spiegelen ze. Dankzij dit krachtige natuurlijke mechanisme kan je via het paard inzicht krijgen in je eigen functioneren en je interacties met anderen. Die feedback vormt binnen de equitherapie de basis voor verandering en persoonlijke groei.

Equitherapie gaat uit van een holistische visie op de mens – Het psychische wordt sterk beïnvloed door het fysieke, en vice versa. De fysieke interactie met het paard en de fysieke feedback die je krijgt in de therapie is mentaal stimulerend. Fysiek je mannetje kunnen staan tegenover een paard maakt dat je mentaal ook steviger in je schoenen staat.

Equitherapie is ervaringsgericht – Equitherapie gaat uit van reële ervaringen, van interacties, van wat gebeurt tussen mens en dier. Door de natuurlijke omgeving en de uitnodigende paarden worden je zintuigen ten volle gestimuleerd en kom je dichter bij jezelf.

Equitherapie is veilig – Een paard oordeelt nooit en aanvaardt onvoorwaardelijk wat er gebeurt – of niet gebeurt. Dat creëert een sfeer van veiligheid, waarin er kan geëxperimenteerd worden, waar alles mogelijk is, maar niets moét.

Ga hier naar de specifieke pagina over equitherapie: www.equitherapie.be

Groepstherapie

Therapeutisch werken in groep is fijn, net als de paarden vormen we gaandeweg onze ‘kudde’. Het stimuleert ons om ervaringen te delen en steun te vinden bij elkaar.

Voor volwassenen bieden we de groepstherapie aan onder de vorm van een jaartraining. Voor jongeren en kinderen zijn er de wekelijkse trajecten.
Voor meer informatie over groepstherapie voor volwassenen, jongeren en kinderen: Groepstherapie met paarden

Opleiding

We staan niet stil. We willen groeien en helpen groeien. Dat kan alleen maar vanuit onze eigen krachtbronnen, authentiek vanuit wie wij zijn.

In de hedendaagse wereld is het niet eenvoudig om daarmee in connectie te komen. Hypes en verwachtingen volgen elkaar in snel tempo op.

Het werken met paarden brengt ons back to basics. Naar wie wij zijn en wie we kunnen worden, naar onze krachtbronnen. Dat komt omdat paarden als sociale kuddedieren feilloos de basissignalen opvangen die wij uitzenden: angst, zekerheid, vertrouwen, kracht. Paarden spiegelen deze basissignalen. Equitherapie werkt met deze natuurlijke spiegel om krachtbronnen te herontdekken en groeivelden te activeren. Zonder veel woorden, maar des te meer vanuit energie en kracht. In deze opleiding leer je hoe je deze krachtige hefbomen voor persoonlijke groei kan aanboren en therapeutisch kan inzetten.

De opleiding Practitioner Equitherapie brengt nieuwe antwoorden en mogelijkheden.

Ben je benieuwd wat de opleding practitioner equitherapie uniek maakt?
Wil je aanvoelen en beslissen of deze opleiding voor jou en voor je professionele ontwikkeling een meerwaarde is?

Klik hier: Opleiding equitherapie