• https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/Vrouw-en-paard-2-960x251.jpg
  • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/Tell-me-your-dreams-960x251.png
  • https://equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/shutterstock_69983539-500x251.jpg

Optimaliseer je leiderschap met je paard door heldere intentie

Wanneer je met paarden werkt, wil je graag dat je paard je vertrouwt als leider. Een belangrijke factor om dit te bereiken is bewustzijn van de energie die je uitstraalt en het communiceren van je boodschap aan je paard. Dit kan door gebruik te maken van het concept ‘heldere intentie’.

Paarden zijn zeer gevoelig voor energie en gedrag en zullen onze intenties snel opmerken. Vraag jezelf af welke intentie je wilt uitstralen naar je paard en richt je op die intentie. Als je een kalme en geruststellende energie uitstraalt, zal dit ook een kalmerend effect hebben op je paard.

In deze blog gaan we dieper in op het concept van ‘heldere intentie’ en bespreken we praktische oefeningen die je kan doen om een waardevolle en geruststellende leider te worden.

Het concept: ‘Heldere intentie’
‘Heldere intentie’ is een belangrijk begrip in het omgaan en rijden met paarden. Het is gebaseerd op het idee dat onze energie en focus een directe impact hebben op het gedrag en de reacties van onze paarden. Door onze energie te richten op onze intenties, kunnen we duidelijker en effectiever communiceren met onze paarden.

Als mensen worden we vaak afgeleid door externe factoren en spanningen, waardoor we onbewust onrustige energie uitstralen. Onze paarden kunnen dit waarnemen en reageren hierop door onzeker of onrustig te worden. Door te werken met ‘heldere intentie’ kunnen ons meer richten op wat we willen bereiken, in plaats van te forceren of te dwingen.

‘Heldere intentie’ is echter meer is dan alleen gericht zijn op onze intenties. Het gaat ook om het ontwikkelen van een evenwichtige en centrale houding, waarbij we onze energie evenredig verdelen over onze hele lichaam. Dit creëert een meer harmonieuze en effectieve communicatie met onze paarden en versterkt onze rol als leider.

Om de heldere intentie te ontwikkelen, kun je het volgende oefeningen toepassen:

* Ademhaling: Maak tijd om bewust te ademen voordat je met je paard begint. Richt je aandacht op jezelf en gebruik hiervoor volgende ademhalingsoefening:
Ga comfortabel staan en sluit je ogen. Adem langzaam in door je neus en uit door je mond. Visualiseer terwijl je uitademt hoe spanningen uit je lichaam wegvloeien.

Herhaal deze oefening enkele keren, totdat je voelt dat je lichaam meer ontspannen aanvoelt.

* Focus: Richt je focus en energie op je paard, terwijl je ogen zacht en ontspannen blijven. Stel jezelf de vraag: “Wat is mijn doel en hoe ziet dit eruit?” Stel dit innerlijke beeld scherp.

Tijdens het rijden kan je volgende ‘visualiseer en focus-oefening’ gebruiken:
Stap op je paard en neem een moment om bewust te ademen voordat je begint met rijden.
Stel je voor hoe je paard en jij soepel en ontspannen samen bewegen naar je doel.
Richt je blik op het punt waar je naartoe wilt gaan en laat je blik ontspannen.
Richt je aandacht en energie op je paard en voel hoe je paard gerustgesteld en zelfverzekerder wordt door jouw focus.

* Houding en beweging: Zorg ervoor dat je bewegingen soepel en uitgebalanceerd zijn.
 Het is belangrijk dat je paard voelt dat je rustig en ontspannen bent. gebruik hiervoor volgende “Schommel-oefening”: stel je voor dat je op een schommel zit en laat je heupen zachtjes heen en weer bewegen, maak deze bewegingen klein. Voel dat dit je heupen ontspant en laat deze beweging doorzetten naar de rest van je lichaam. Doe dit enkele keren zodat je hele lichaam soepel en ontspannen beweegt.

* Positieve communicatie: Maak gebruik van positieve communicatie en benadruk wat goed gaat. Als je paard iets juist doet, geef hem dan een aai of compliment. Vertrouw op het resultaat.

Observeer na deze oefeningen je paard. Merk je een verschil in zijn energie, houding en gedrag?

Door deze heldere intentie toe te passen, versterk je jouw rol als leider voor je paard. Het paard zal je focus, energie en aandacht opmerken.

Bij het toepassen van ‘heldere intentie’ is het belangrijk om te onthouden dat het gaat om het communiceren van je intenties, niet om het dwingen of forceren van gedrag. Het is ook belangrijk om te beseffen dat het tijd kost om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Blijf oefenen en wees geduldig met jezelf en met je paard. Door deze oefeningen regelmatig te herhalen, zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om je energie en intentie op een kalme en geruststellende manier te richten.

Dit zal niet alleen helpen om angst bij je paard weg te nemen, maar zal ook een positieve invloed hebben op je leiderschapsvaardigheden en het vertrouwen dat je paard in je heeft.

Een goede manier om verder te groeien als leider voor je paard is door deel te nemen aan de ‘Ruiter in Balans’ training. In deze training wordt het ontwikkelen van het ‘heldere intentie’ principe toegepast en wordt aandacht besteed aan andere belangrijke vaardigheden voor een bewust en waardevol leiderschap voor je paard.

We nodigen je uit om onze volgende ‘Ruiter in Balans’ training bij te wonen en te ervaren hoe je nog meer uit jezelf en je paard kunt halen.We nodigen je uit om onze volgende ‘Ruiter in Balans’ training bij te wonen en te ervaren hoe je nog meer uit jezelf en je paard kunt halen. Klik hier om je in te schrijven en om je paard en jezelf een boost te geven in jullie ontwikkeling als team. Wordt nu de heldere en waardevolle leider voor je paard die je altijd al wilde zijn!

0 Comments
0 Pings & Trackbacks

Geef een reactie